FAQ a kontakty
Základní informace
Marek Lukašík
IČO: 09539956
Sídlo: Fr. Ondříčka 983/28, 370 11 České Budějovice
E-mail: info@armeliano.cz
Odpovídáme obvykle do 24 hodin
Telefon: +420 722 036 320
Po – Pá: 8:00 – 17:00
Nemáme kamennou prodejnu.
Často kladené otázky
Jak je možné, že nabízíme špičkový Parmigiano Reggiano levněji než konkurence?
Pracujeme bez skrytých nebo zbytečných marží. Neskrýváme náklady do cen, nic nepřifukujeme a neúčtujeme vám „za něco navíc“. Díky tomu nabízíme špičkový Parmigiano Reggiano za cenu, která je férová, transparentní a často nižší než u konkurence.
Jak je parmezán balen a odkud pochází?
Náš parmezán je originálně vakuově zabalený přímo v Itálii, aby mohl nést všechny oficiální známky a certifikace, které potvrzují jeho původ a vysokou kvalitu.
Jak parmezán skladovat po otevření?
Po vyjmutí z vakuového balení doporučujeme uchovávat sýr v dodaném voskovaném papíru, ve studené a suché části lednice. Papír pomáhá sýru „dýchat“ a zachovat jeho chuť. Pro ještě lepší výdrž je dobré umístit takto zabalený sýr do uzavíratelné nádoby.
Jak dlouho vydrží parmezán po otevření?
Správně skladovaný parmezán vydrží přibližně 3–4 týdny, aniž by ztratil chuť nebo aroma. Starší sýry s delší dobou zrání mohou vydržet i déle.
Může se jíst kůra?
Ano, může. Po očištění kůry od nahromaděných cizích látek ji můžete jíst, protože je zcela přírodní.
Co jsou bílé skvrny na parmezánu?
Na rozdíl od toho, co si mnoho lidí myslí, nejedná se o zrnka soli ani vápníku, ale o krystaly tyrosinu, což je aminokyselina přítomná v sýru a ukazatel stupně zrání.
Doručujete po celé České republice?
Ano, parmezán zasíláme po celé České republice. Jedná se o tvrdý sýr s dlouhou dobou zrání, takže je dobře trvanlivý a krátkodobá přeprava mu neškodí. Vaše objednávka tak dorazí bezpečně a s plnou chutí.
Kontaktní formulář
Máte nějaké otázky? Zodpovíme je. Prosíme o pečlivé vyplnění kontaktních údajů.
